Gyorsaság, megbízhatóság, pontosság. Közel 7000 elégedett ügyfél.
Skandináv sütemények

Bronte Aurell

Skandináv sütemények

Hygge életérzés a konyhában

A skandinávok imádják a sütemények és a pékáruk minden formáját és fajtáját. És nemcsak enni, hanem elkészíteni is. Ez a több mint 60 mesés receptből álló gyűjtemény Skandinávia kedvelt finomságait mutatja be: a jókedvre derítő gyümölcstortáktól, kevert süteményektől és kekszektől a kényeztető krémes süteményekig, apró- és péksüteményekig, zsemlékig és kenyerekig. Ezekhez kapcsolódva olvashatunk a skandináv életérzésről és kultúráról is. Ebből az autentikus szakácskönyvből megtanulhatjuk, hogyan hozzuk el a hygge örömét az életünkbe az otthoni sütés segítségével.

Ízelítő a tartalomból:
A sütemények elengedhetetlenek ahhoz, hogy a skandináv emberek jól érezzék magukat. És ennek az életérzésnek a kifejezésére van két szavuk, amelyet egyre többen ismernek világszerte.

A hygge (ejtsd: hüge) egy Norvégiából származó szó, amit ma már többnyire Dániában használnak. A belső harmóniának azt az emelkedett állapotát jelenti, amikor a szeretteinkkel töltjük az időt, és semmi más nem számít. A hygge tovább fokozható, ha égő fahasábokkal, egy jó filmmel, egy bögre meleg itallal és egy édes finomsággal egészítjük ki.

A fika svéd szó, ami azt jelenti, hogy összejövünk beszélgetni egy csésze kávé vagy tea és valami jó kis sütemény mellett. A svédek hagyományosan naponta kétszer tartanak fikát, a rokonaikkal, a kollégáikkal, a barátaikkal, a gyerekeikkel, és még fikarandevúra is járnak.

A két elképzelés együtt egy életstílust és egy elérendő szemléletmódot képvisel, aminek a valóra váltásában a sütemények főszerepet játszanak. Ezért is szeretnek annyira a skandinávok otthon sütni. A könyvben található több mint 60 népszerű autentikus recept segítségével mi is megtanulhatjuk, hogyan hozzuk el a hygge és a fika örömét az életünkbe a házi készítésű finomságokkal.


6,900 Ft
5,900 Ft

ISBN
978-615-5767-13-5
Megjelenés dátuma
2023-11-12
Terjedelem
176 oldal
Borító
Kemény
Kötés
Cérnafűzött
Súly
775.00g
Méret
239mm × 195mm × 19mm