Egymást remekül kiegészítő két könyv, hogy mostantól a tésztákat otthon, saját kezűleg tudjuk elkészíteni. És nem is akármilyen tésztákat!
Kereki Noémi Tésztaműhely című alapkönyvéből kiderül, hogyan kell több mint 40-féle, olasz és magyar tésztát kézzel megformázni, zöldségekkel ízesíteni, zöldfűszerekkel laminálni. Részletes fázisfotók segítenek elsajátítani a házi tésztakészítés minden csínját-bínját. Apró durumtészták, tojásos metéltek, töltött tészták, gnocchik, gombócok és klasszikus magyar tészták formálódhatnak a kezünk alatt.
Linda Miller Nicholson Ezt a tésztát! című könyve pedig felér egy színrobbanással, mert elsősorban azt mutatja meg, hogyan lehet egyedülálló módon, kizárólag természetes színezőanyagokkal – gyümölcsökkel, zöldségekkel, szuperélelmiszerekkel és fűszerekkel –megbabonázó színű tésztákat festeni, és azokból elképesztő mintákat kialakítani.
Mindkét könyv tartalmaz nagyszerű recepteket, így egyszerre készíthetünk szemet gyönyörködtető és kirobbanó ízű tésztaételeket.