A Tisza-tó szomszédságában lévő Poroszlói Rétesház kultikus hely a
réteskedvelők körében. Százak állnak meg naponta, hogy rétest vegyenek
és egyenek, sőt az otthoniaknak is vigyenek. Van, aki néhány szeletet,
de a többség több tucatot, sőt egész rudakat csomagoltat. Mert ennyire finom. Pont, mint amilyet a nagymamáink készítettek hajdanán.
A családi vállalkozás lelke, Krusperné Bádonyi Tímea ebben a könyvben
megosztja mindazt a tudást, ami az évek alatt ilyen kedveltté tette a
rétesüket. Semmi nem marad titokban. A nyolc alaprecept között
megtalálható a náluk kapható nyújtott rétesé is, amit eddig féltve
őrzött. Ugyancsak elárulja a saját fejlesztésű titkos krémjét, amivel a
bolti réteslapokból lehet gyorsan, a húzott réteseket is zavarba ejtő
külsejű és ízű finomságot sütni. Számos édes és sós töltelékvariáció,
valamint rétestésztából készíthető ételek receptjét is megismerhetjük,
hogy minél változatosabb legyen a repertoárunk.
Ebben a könyvben
tényleg minden benne van, amit a rétesről tudni érdemes. A birtokában
mostantól magabiztosan fogunk mennyei réteseket sütni.