Különleges világ körüli útra indulunk.
29 ország, sok-sok kóstolás
és kultúra vár ránk. Az utazást megszerveztük, az idegenvezetőnk Limara
lesz, nincs más teendő, mint csatlakozni hozzánk.
Eszünk empanadát Buenos Aires utcáin, elmerülünk egy indiai bazár
fűszer- és nánillatú forgatagában, és meleg, cukros tejjel kínált semlát
kanalazzuk egy svéd tóparti nyaralóban.
Magunkkal visszük a
kovászunkat is, itthon nem hagynánk. Útközben Limara majd segít, hogyan
etessük, dédelgessük és süssünk vele, ha kedvet kapnánk.
Látni
fogjuk, hogy minden országban másként néznek ki a kenyerek, a kelt
tészták, mégis mindannyian rokonok. A magyar fánknak van holland, sőt
kenyai, amerikai és olasz unokatestvére is. A fonott kalácsunk Izraelben
sósabb és mákkal szórják meg, Finnországban viszont kardamommal és
fahéjjal gazdagítják. Meg fogjuk tapasztalni, hogy a receptek átnyúlnak
határokon, kontinenseken, hatással vannak egymásra és az
ízlelőbimbóinkra.
72 recepttel, sok élménnyel és ismerettel térünk
majd haza, hiszen minden egyes vekni kenyér, kalács és sütemény elmeséli
a saját történetét.
Ha belelapoznál, megteheted! Beleolvasok.