Gyorsaság, megbízhatóság, pontosság. Közel 7000 elégedett ügyfél.
Családi csomag bordázóval

Kereki Noémi

Családi csomag bordázóval

Családi csomagunk tartalmazza Kereki Noémi Tésztaműhely – Az otthoni tésztakészítés titkai és Gyerekcipőben a konyhában című szakácskönyveit, valamint egy olasz, bükkfából készült bordázót, hogy a család apraja-nagyja örömét lelje a konyhában.

 

A gyerekek olyan ételek tanulhatnak, amiket biztosan szeretnek, könnyű elkészíteni őket, és nagyon-nagyon finomak. Noémi gyereknyelven és játékosan mondja el, mit hogyan csináljanak. Pont úgy, ahogy ő tanulta, amikor annyi idős volt, mint most ők. Akár azt, hogy a sütőpor türelmetlen fickó. Hogy a tejszín tud szívrohamot kapni és két sárgája is juthat egy tojásba. Az 50 recept mellett hasonló érdekességek sokaságát tanulhatják meg. Kiderül, hogyan jutunk el a tehéntől a tejtermékekig, mi mikor terem, és miért van bundája a zsemlének. Ez a látványos rajzokkal és vicces versekkel tarkított szakácskönyv biztosan a kedvencük lesz.

 

És amíg ők a konyhapult körül sürögnek-forognak, a felnőttek készíthetnek egy finom tésztát. A könyvből kiderül, hogyan lehet otthon több mint 40 féle, olasz és magyar tésztát kézzel megformázni, és a hozzá illő szószokat is elkészíteni. A részletes fázisfotók segítenek elsajátítani a házi tésztakészítés minden csínját-bínját. Apró durumtészták, tojásos metéltek, töltött tészták, gnocchik, gombócok és klasszikus magyar tészták formálódnak a kezünk alatt. Sőt, színezünk, ízesítünk, zöldfűszerrel rétegezünk és finomakat eszünk. A boltban kapható és legkedveltebb tésztafélék ezután otthon könnyedén elkészíthetők. A könyvben olvashatsz a különböző tészták kialakulásának mesés történetéről, az olasz és a magyar hagyományokról, valamint a tésztaformázást megelőző minden fontos tudnivalóról is.

 

Ha a család szereti a tésztát, és elkészíteni is szívesen megtanulnátok, akkor ez a ti könyvetek!

 

A bordázó Olaszországban, bükkfából készült termék, és az egyetlen speciális eszköz, amire az otthoni készletünkön kívül szükségünk lesz, amikor tésztázni kezdünk. Hagyományosan garganellit készítenek vele, ami az olasz csigatészta, de durumtésztákat és tojásos, sokszor lyukas tésztákat is formáznak rajta, sőt a gnocchihoz is ezt használják, ahogy mi is a könyvben. A tészták és a gombócok rusztikus vájataiban nagyon jól megülnek a mártások, különleges külsejükkel pedig megbabonáznak mindenkit.

 

A bordázó hossza 12,5 cm, szélessége 9 cm, nyele 8,5 cm, és tartozik hozzá egy 19 cm hosszú rúd, amivel a lyukas tésztákat formázzuk. A bordázó alja csapott, hogy formázás közben megdöntve pont kézre álljon.

 

11,900 Ft
9,400 Ft

ISBN
978-615-80270-8-3, 978-615-80270-8-3
Megjelenés dátuma
2016-11-08
Terjedelem
168 oldal
Borító
Kemény
Kötés
Fűzött
Súly
1.40kg
Méret
205mm × 260mm × 25mm